Spørsmål og svar

Allergi og intoleranse

Hvilke allergener inneholder deres produkter?

Vi oppfordrer alltid våre kunder til å lese bak på pakningen da dette vil være siste oppdaterte ingrediensliste til enhver tid. I ingredienslisten vil det fremkomme hvilke allergener produktet inneholder. Du finner også ingredienslisten under produkter her på nettsiden.

Gluten / Hvete

Cøliaki (glutenintoleranse) er en sykdom i tynntarmen, Tilstanden utløses av gluten protein og er en livslang sykdom. Personer med ubehandlet cøliaki har skadede tarmtotter i tarmslimhinnen. Skaden oppstår ved inntak av gluten.

Glutenintoleranse bør ikke forveksles med Hveteallergi. Hveteallergi kan være både mattallergi og / eller en kontaktallergi, og det er proteinene i hveten man reagerer på.

Listen over ingredienser viser hva våre produkter inneholder.

Hva betyr “Kan inneholde spor av hvete”?

Dette betyr at produktet ikke inneholder hvete / gluten, men at et annet produkt som er produsert på samme linje inneholder hvete / gluten.

Laktose / Melkeprotein

Laktoseintoleranse skyldes en mangel på enzymet laktase, som er nødvendig for å bryte ned laktose (melkesukker) i tynntarmen. Laktasemangel er sjeldent, og de ​​fleste som har lave nivåer av laktase kan fortsatt få i seg av mindre mengder melkesukker.

Melkeallergi er en allergisk reaksjon overfor proteinet i melk og melkeprodukter. Er du allergisk mot melkeprotein, bør du holde deg helt borte fra meieriprodukter. Melkeprotein allergi bør ikke forveksles med laktoseintoleranse.

Listen over ingredienser viser hva våre produkter inneholder.

Hva betyr “Kan inneholde spor av melk”?

Dette betyr at produktet ikke inneholder melk, men at et annet produkt som er produsert på samme linje inneholder melk. Laktoseintolerante mennesker må selv vurdere om de kan spise disse produktene eller ikke.

Peanøtter og nøtter

Ordet nøtt brukes om frukter eller frø som kan være svært ulike botanisk sett. Slektskapet mellom de forskjellige artene av nøtter, frø og belgfrukter er ikke så nært at en person som reagerer på en type nøtter automatisk behøver å reagere på andre typer nøtter eller frø.

Peanøtter (kalles også jordnøtter) tilhører belgvekstene, og er derfor ikke en nøtt botanisk sett. Det betyr at man kan tåle peanøtter godt selv om man ikke tåler cashew nøtter og mandler og motsatt.

Ved allergi overfor nøtter, frø eller belgfrukter er den eneste behandlingen å utelate disse matvarene fra kosten.

Noen svært få personer reagerer selv på de minste mengder av det stoffet de ikke tåler. Disse må ta andre hensyn enn de fleste allergikere.

Listen over ingredienser viser hva våre produkter inneholder.

Hva betyr “Kan inneholde spor av peanøtter”?

Dette betyr at produktet ikke inneholder peanøtter, men at ett annet produkt som er produsert på samme linje inneholder peanøtter.

Hva betyr “Kan inneholde spor av andre nøtter”?

Det betyr at produktet ikke inneholder andre nøtter, men at ett annet produkt som er produsert på samme linje inneholder andre nøtter (for eksempel cashew nøtter).

Soya

Ved soyaprotein-allergi er man allergisk mot proteinet i soya. Allergi mot soya er relativt uvanlig. Behandlingen er å unngå alle matvarer som inneholder soya protein.

Listen over ingredienser viser hva våre produkter inneholder.

Hva betyr “Kan inneholde spor av soya”?

Dette betyr at produktet ikke inneholder soya, men at et annet produkt som er produsert på samme linje inneholder soya.

Generelle spørsmål

Rettssak vedr Potetgull® varemerket

Pressemelding om rettssaken (trykk på linken under)

Pressemelding 30.09.2015_

Hvor får jeg kjøpt ”mitt favoritt produkt” som finnes i deres sortiment?

Vårt sortiment er stort og ikke alle kjeder eller butikker fører alle produktene. De største variantene er å finne i de fleste butikker og dersom du er ute etter en variant som ikke er så stor på markedet så vil disse produktene lettest finnes i store fullsortimentsbutikker som Meny, Ultra og Coop OBS.

Jeg har et godt forslag til nye produkter, hvor kan jeg henvende meg?

Dersom du har et godt forslag til nye produkter så send oss gjerne en mail via forbrukerkontakt@maarud.no eller melding på vår Facebook side. Alle innspill vil bli gjennomgått og videresendt vår markeds- og utviklingsavdeling.

Hvor kan jeg henvende meg ved spørsmål om sponsing?

Vi mottar veldig mange henvendelser angående sponsing i løpet av ett år. Dette gjør at vi dessverre må takke nei til mange av disse henvendelsene. Har du et ønske om at vi vurderer din henvendelse send oss en mail på: sponsing@maarud.no

Produktspørsmål

Smaksgaranti?

Hvis du ikke er fornøyd med produktet kan du sende posen til oss. Fortell hvor den er kjøpt og hvorfor den ikke falt i smak, så skal du få et nytt produkt av oss. Husk å oppgi produksjonskoden (den finner du under “Best før” merkingen, eks. S5 3 34 52 1 22:28).

Akrylamid i Potetgull®?

Trykk på linken under for å se mer informasjon.

Forbrukerinformasjon akrylamid august 2014

Hvilken olje benytter dere til deres produkter?

For Potetgull®, tortillachips, ferdigpoppet popcorn, pelletsprodukter og peanøtter benyttes i dag solsikke- og rapsolje. For mikropopcorn er det solsikke-/salfrøolje som benyttes.

Hvorfor er det varierende farge på deres Potetgullprodukter?

Potetene som benyttes for å lage Potetgull er som kjent en levende råvare og sesongvariasjoner kan forekomme. Når poteter lagres over tid kan de utvikle sukker som kan medføre fargevariasjoner i det ferdige produktet. Vi i Maarud prøver til en hver tid å gjøre det beste ut av det råstoffet vi har.